Tuomas Thompson etsi Netistä tietoa, milloin ylioppilaskokeen tulokset ovat varmasti selvillä. Hän oli osallistunut pitkän englannin kokeeseen syyskuussa ja hän oli käynyt iltalukion kansliassa katsomassa opettajan arvioita; ja millä pisteillä koe oli lähtenyt ylioppilaslautakunnan tarkastettavaksi. Mikäli kanslistin kansiosta katsomien pisteiden yhteenlaskut siinä kiireessä menivät oikein, niin näytti siltä että koe meni niukasti läpi, jolloin hän saisi joulukuussa asettaa harventuneille kutreilleen ylioppilaslakin. 
      Aikuislukion ylioppilasjuhla tulisi olemaan 2.12. samana päivänä kuin työpaikan pikkujoulut. - Kyllä täytyy löytyä kärsivällisyyttä odottaa tuloksia, hän tuumi, - onhan kärsivällisyyttä tosiaan tarvittu, kun sentään kuusi vuotta olen niitä kaikkia aineita opiskellut. 
     Välillä iski sairaus, joka vaati vielä erityistä sisua jatkamiseen. Siinä mielessä arvosanat, Äidinkieli hyvä, filosofia kohtalainen, englanti ja matematiikka aalla läpi, ovat kuitenkin erinomaisia. 
     Laudatureja ei sitten tullut, vaikka alussa oli tarkoitus, mutta ihan alkuun ei ollut tarkoitus kuin suorittaa peruskoulun oppimäärästä puuttuvat kurssit. Kun se meni helposti, niin lukiossa jatkaminen kävi luontevasti.
     Joku voi ajatella että hullu mikä hullu, kun elämänkaaresta on sentään mennyt seitsemän vuoden jaksoja reilusti enemmän kuin seitsemän. Eihän tästä ”opinnäytteestä” Tuomakselle mitään hyötyä enää ollut, mutta tulihan toteen näytetyksi että kyllä vanhakin oppii vielä jotakin uutta.
     Mutta tietoa ylioppilaskokeista ei löytynyt, joten Tuomas tutki guesthousen hintoja Hostellwordista. Hänen ystävänsä Olga oli menossa marraskuun alussa Goaan. Hän sanoi olevansa siellä kolme kuukautta. Tuomas ei voinut lähteä mukaan, koska lomaa ei järjestynyt. Vuorotteluvapaatakaan ei enää kannata ottaa, kun eläkeikään oli korkeintaan viisi vuotta.
     Sitäkään ei moni tuntunut tajuavan, että Tuomas saisi hämmästyttävän pienen eläkkeen, vaikka olikin ollut samassa työssä suunnilleen 25 vuotta. Ennen tätä työuraa hän ei kuitenkaan ollut tehnyt paljon mitään. Hän oli ollut 7-8 vuotta eräänlaisissa osapäivätöissä, joista eläkettä kertyi hyvin vähän, sitä ennen työttömänä ja sen jälkeen opiskellut sähköalaa lähes kaksi vuotta. Sähkötöissä Tuomas olisi ehkä menestynytkin, mutta kuningas alkoholi tuli ja pilasi sen uran suunnilleen vuosi koulutuksen jälkeen. Sitten Tuomas meni Posti- ja Lennätin laitokseen töihin, joka pian alkoi muuttaa yhtiömuotoaan ja nimeään. Ensin se oli liikelaitos Posti-Tele. Sitten Posti ja Tele ottivat avioeron toisistaan. Suomen Postista tuli osakeyhtiö, joka muuttui pääkaupunkiseudulla Jakeluykköseksi. Sitten palattiin hetkeksi Postiin töihin, kunnes oltiinkin Itellassa. Itellasta Tuomas ehkä jääkin eläkkeelle. Sanokaa Itella kun haluatta hyvää.
     Tuomas aikoi tilata Olgalle majoituksen pariksi päiväksi. Mutta sivusto ei jostain syystä hyväksynyt korttimaksua ja homma meni sähläilyksi. Tuomas päätti yrittää huomenna uudestaan.